A 10 legjobb kutyás film, amit látnod kell

Azt mondják, ha egy filmben kutya szerepel, akkor az biztos kasszasiker. Ha nem is mindig van így, akkor is kitűnő szórakozás a kutyás filmek megnézése. Neked melyik a kedvenced? Lássuk, mi melyik tízet ajánljuk a figyelmedbe.

Kutyák és macskák

  1. Kutyák és macskák (Cats and Dogs, 2001)

A kutya és macska között ősi ellentét feszül. Észrevételenül ugyan, de az emberek háta mögött világméretű szervezett harc folyik a két fél között. A kutyák azon fáradoznak, hogy megvédjék az emberiséget a fanatikus macskák alattomos tervétől, akik a világ leigázásán törik a fejüket. Tervük, hogy a Brody professzor gyógyszerét úgy módosítsák, hogy az összes ember allergiás legyen a kutyákra. Ördögi tervüket azonban egy maroknyi elszánt kutyacsapat meghiúsítja.

  1. Kutyám, Jerry Lee (K-9, 1989)

Dooley a tapasztalt nyomozó szimatot fog egy kokain szállítmány ügyében. De a rendőrségen a kollégái nem igazán szívlelik, és senki nem akar vele együtt dolgozni. A rendőrfőnök azonban megtalálja neki a tökéletes társat, Jerry Lee-t, jól képzett rendőrkutyát, akinek szó szerint jó orra van a kábítószer kereséshez. Amikor a fura páros találkozik, kezdetben nem igazán jönnek ki egymással, de eb és ember hamar összecsiszolódnak és megállíthatatlanul üldözik a rosszfiúkat.

  1. 101 kiskutya (101 Dalmatians, 1961)

A hasonló című regény alapján készült, 1961-ben bemutatott rajzfilm immár klasszikusnak számít. A két dalmata, Pongo és Perdita kölykeit a gonosz Szörnyella de Frász megpróbálja megvásárolni, majd később elrabolni, hogy bundát készítsen a kutyák szőréből. Vidéki házában már a 99 kiskutyát tart fogva, de a kalandok csak ekkor kezdődnek, de a végére minden jóra fordul.

Egyik kopó másik eb

  1. Egyik kopó, másik eb (Turner & Hooch, 1989)

Ha van valami, amit Scott Turner képtelen elviselni, az a rendetlenség. Kénytelen örökbe fogadni Hooch-ot, aki igazi „rosszkutya”. Gondosan felépített élete és lakása is romba dől. Turnernek azonban nincs más választása, mert kizárólag Hooch képes azonosítani gazdája gyilkosát. Háborút indítanak egymás ellen, amelyben egyik fél sem akar engedni, de a csatát végül a barátság nyeri. A főszerepet játszó Tom Hanks a tőle elvárt zseniális alakítást hozza, és persze az állati szereplő is remek volt.

  1. Beethoven (Beethoven, 1992)

A Newton család tagjai igazán normális emberek. De arról egyikük sem álmodott, hogy egyszer csak feltűnik körükben egy bernáthegyi, és örökre megváltoztatja az életüket, na meg a bútorok állagát. Beethoven, az eb igen súlyos egyéniség, aki egy szemeteskukában töltött éjszaka után egy szép reggel arra ébred, megtalálta álmai otthonát. Egy takaros házat kerttel, sövénnyel, és ami a legfontosabb: nyitott kapuval. George Newton hisz a gyerekei ígéretének, akik boldogan fogadkoznak, gondozzák majd a nagykutyát. De ekkor még nem sejti, micsoda kalandok várnak rá.

  1. Lassie (Lassie, 2005)

A sok változatban feldolgozott film egy yorkshire-i bányász faluban élő kisfiúról és hűséges kutyájáról szól. Mivel nehéz idők járnak a családra, kénytelenek eladni szeretett skótjuhász kutyájukat. Lassiet gazdáitól ötszáz mérföldre, a Skócia északi partjainál álló hercegi kastélyba szállítják, ahonnan a honvágytól gyötört kutya megszökik. A szeretteihez vezető hosszú úton Lassienek számtalan veszéllyel kell szembenéznie, hogy még karácsonyig hazaérhessen. Mégis nincs, ami megállítsa elszántságát.

  1. Kutyabajnok (Snow Dogs, 2002)

Ted Brooks miami fogorvos Alaszkába utazik, hogy átvegye örökségét. Amikor megérkezik, megtudja, egy ellenséges és fegyelmezetlen kutyafalkát örökölt, amely hét szibériai szánhúzó kutyából és egy border collie-ból áll. Hősünk ráadásul szembe kerül a mogorva öregemberrel, Thunder Jackkel is, akinek a kutyákra fáj a foga, ezért minden eszközt bevet, hogy a városi puhányt visszaküldje a melegebb éghajlatra. Ted azonban elfogadja kihívást, Alaszkában marad, és elhatározza, kerül, amibe kerül, megtanul kutyaszánt hajtani.

A vadon hívó szava

  1. A vadon hívó szava (The Call of the Wild, 2020)

Harrison Ford főszereplésével készült filmben Buck, az imádnivaló eb kényelmes városi élete fenekestül felfordul, mikor váratlanul messzire szakad kaliforniai otthonától, és az alaszkai Yukon terület zord vadonjában találja magát az 1890-es évek aranyláza idején. A postaszánt húzó kutyacsapat legújabb tagjaként, majd később vezéreként hihetetlen kalandokat él át, hogy végül meglelje valódi helyét a világban.

  1. A kis kedvencek titkos élete (The Secret Life of Pets, 2016)

Vajon mit művelnek kis kedvenceink otthon nap mint nap egyedül, miután mi elmentünk dolgozni, vagy az iskolába? Az egész estés animációs filmből kiderül, nekik is megvan a maguk élete, méghozzá nem is akármilyen. Az elkényeztetett Max azonban naphosszat csak az ajtó előtt ül, és alig várja, hogy gazdája, Katie hazaérkezzen. De fenekestül felfordul világa, mert Katie egy Duke nevű másik kutyával tér vissza az otthonukba. Egycsapásra más lesz, mint a Duke nélkül volt.

  1. Egy kutya négy élete (A Dog’s Purpose, 2017)

Bailey története egy szerető kisfiú karjaiban kezdődik. A tapasztalatlan gazdi és a játékra mindig kész eb hamarosan elválaszthatatlan barátokká válnak és sok izgalmas kalandot élnek át együtt. Ahogy múlnak az évek, a már aggastyán korba lépő Bailey tudja, hamarosan el kell búcsúznia a számára legfontosabb személytől, akivel szinte az összes napját megosztotta. Ám ekkor megtörténik a csoda, és egy újabb kölyökkutya testében születik újjá, aztán újból és újból. Vándorlása során számos gazdit tanít meg nevetni és szeretni, mialatt próbálja megérteni, milyen küldetéssel született a világra.

+1 ráadás a kutyás filmek gyűjteményéből: Hacsi a leghűségesebb barát (2009)

Egy nap munkába menet Wilson professzor gazdátlan kutyakölyköt talál a vasútállomáson. Megsajnálja, és hazaviszi őt. A felesége, aki először ellenkezve fogadja, végül megenyhül és megengedi, hogy a kutyus náluk maradjon. Az eb és a professzor között szoros barátság alakul ki. Hacsi minden nap elkíséri őt a vonathoz, este pedig kimegy elé az állomásra. A gazdi halála után is hűséges marad hozzá.

+1 vígjáték: Marley meg én (Marley & Me, 2008)

A film elején John és Jennifer beköltöznek első közös lakásukba. John nagyon nem érzi készen magát az apaságra, így barátja tanácsára örökbe fogadnak egy kölyökkutyát, hogy addig is tapasztalatot szerezzen a gondoskodásról a kölyök mellett. Életük óriási fordulatot vesz, köszönhetően annak, hogy a kis kedvenc, Marley olyan felfordulást okoz, amilyet még nem látott a világ.

Persze tudnánk még sorolni filmek tömkelegét: Egy kutya hazatér, Lassie hazatér…

Te is láttál egy jó filmet? Írd meg nekünk kommentben!

Mister Doggy Azték Nyakörv

Azték csatos nyakörv az attraktív minták kedvelőinek. Feltűnő, vibráló színeivel kedvenced a legcsinosabb lehet a séták során. Válaszd szettben!