Az 5 leggyakoribb kutyás álom és jelentésük

Az álomfejtés évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget. Nem meglepő, hogy mindenki szeretné tudni milyen jelentéstartalommal bír egy álom.

Az álomfejtés évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget. Egy-egy jelentésre egész hitvilágok épültek fel. Minden ember álmodik minden éjszaka, hogy emlékszünk-e rá, annak rengeteg sajátos oka lehet. Függ attól például, hogy az alvás mely szakaszában történik a cselekmény. Így nem meglepő, mindenki szeretné tudni milyen jelentéstartalommal bír egy álom.

Nem véletlen mondják, az álom határtalan, bármilyen cselekmény szövődhet benne, bármilyen lény megjelenhet benne, részese lehetünk egészen szürreális élményeknek. A magyarázatok tárháza végtelen, szinte nincs olyan évszázad, amelyben ne találnánk egy-egy jól megszerkesztett álomfejtő könyvet. A magyarázatokra nem feltétlen van kézzel fogható bizonyíték, talán nem is ez a fontos. Izgalmas élmény olvasgatni a különböző megfejtéseket, és elgondolkodni azon, vajon valóban rá tudjuk-e húzni saját élethelyzetünkre vagy sem.

Biztos Te is észrevetted már, hogy a legtöbb álom, amire emlékszel olyan elemeket tartalmaz, ami a valóságban szorosan hozzátartozik hétköznapjaidhoz. Sokszor jelennek meg az aktuális nap történései, ismerős személyek, és nem utolsó sorban ismerős állatok. Mondjuk pont a legjobb barátod, aki most is a papucsoddal a szájában próbálja felhívni magára a figyelmet.

A legtöbb álomfejtő véleménye szerint kutyával álmodni szimbolizálja a bennünk rejlő intuíciót, nagylelkűséget és védelmet. Megmutatja a siker útját, hiszen olyan erőt és értékeket sugall, melyek segítségével pozitív változásokat érhetünk el a világban. A kutya megszemélyesíthet egy olyan valakit, aki útmutatást ad abban, miként érjünk el nagy dolgokat az életben. Az álomban felbukkanó kutya utalhat egy elrejtett készségünkre, amit eddig figyelmen kívül hagytunk, de most mégis itt az ideje újra használni.

A teljesség igénye nélkül szeretnénk bemutatni a leggyakrabban felbukkanó kutyás álmokat és azok jelentéseit. Így többet neked sem kell törnöd a fejedet azon, vajon milyen üzenetet szeretne átadni a házi kedvenced.

kutya jelentése álomban

1. Agresszív kutya

A vicsorgó, morgó kutya konfliktusra, főleg belső vívódásra utal.

Amikor a kutya megharap és ennek a nyoma megmarad a testeden, az utalhat valamilyen betegségre. Azonban, ha a marás utáni seb eltűnik, akkor azt jelzi, hogy sikerült győzelmet aratnod egy ellenséged felett. Ha a támadó kutya a saját kedvenced, akkor légy gyanakvó, mert egy jó barátodban csalódni fogsz.

Az is fontos jelzéssel bír, pontosan melyik testrészedet harapja meg a kutya. Ha a támadás a lábadat érte, akkor elvesztettél egy olyan képességet, amely nélkül az életed egyensúlya kibillent. Lehet, hogy egy új helyzet előtt állsz, amit kételkedve fogadsz, nehezen veszed rá magad, hogy változtass a jobb sors irányába. Ha a harapás a kezedet érte, akkor ez hűtlenségre utal. Ha nem Te vagy a kutyatámadás áldozata, akkor téged árultak el.

Ha álmodban azt látod, hogy két kutya harcol, ez kétségbeesett, elutasító magatartásra utal. Kísérője lehet a szégyenérzet, mert összeférhetetlen magatartást mutatsz önmagaddal vagy valaki mással szemben. Ez egy pirosan villogó, azonnali megoldásra váró vészhelyzet szimbóluma.

2. Kutyaugatás

Amikor kutyát hallasz ugatni álmodban, az győzelmet jelent valakivel szemben, akivel már rég döntésre kellett volna vinni közös dolgaitokat.

A hangos ugatás utalhat arra, hogy kedvetlen vagy fontoskodó hangulatban vagy. Hiszen kiabálással szép szavak helyett nem lehet a felmerülő problémákat megoldani. Jelezhet még boldogtalanságot és elégedetlenséget kapcsolataidban. Mi történik olyankor, ha a kutya boldogan ugat? Ebben az esetben örömben és társadalmi előmenetelben lesz részed.

3. Milyen színű kutyával álmodsz?

Ha kifejezetten fekete színű kutya jelent meg álmodban, az utalhat a körülötted lévő gyűlölködésre vagy egy depressziós állapotra. Jelezheti azt, hogy egy szeretted nehéz életszakaszon megy keresztül, és az iránta érzett aggodalmadat nehezen tudod legyőzni. Egyes értelmezések szerint a fekete kutya szimbolizálja a körülötted rejlő titkot és rejtélyt.

Minden álmodban megjelenő kutya színe más-más jelentéssel bír, így a szürke állat verekedést jelez, a vörös jószág halált, a fehér kutya kifejezetten jó, szerencsés előjel.

4. Kutyás dolgok

Amikor álmodban kutyát vásárolsz, akkor az jelzi a saját vásárló szenvedélyed, Te is mindent meg akarsz szerezni. Nem csak tárgyi dolgokat, hanem a barátságot, az elismerést és a szívességeket is. Alternatív értelmezésként jelentheti azt is, hogy szeretnéd megtalálni a számodra megfelelő társaságot.

Az is előfordul, hogy álmodban Te vagy a kutya üldözője. Ebben az esetben előfordul, hogy az állat egy olyan valakit személyesít meg, akivel szeretnél együtt lenni, akihez szeretnél kötődni. Futni egy kutya után sokszor azt is jelenti, hogy félted a szeretteidet, próbálod őket megvédeni és megóvni minden rossztól.

Ha álmodban véletlen rálépsz egy kutyára, akkor az egy új barátság közeledtét jelzi. A kutyasétáltatás a siker jele, olyan pozitív szimbólum mely segít egy produktív élet kialakításában.

5. Kutyatulajdonságok

Beteg kutyát látni álmodban arra figyelmeztet, hogy életedben van elhanyagolt barátság. Haldokló vagy halott kutya jelezheti egy jó barát elvesztését, vagy azt, hogy saját ösztöneidnek nem vagy az ura. A süket kutya elfojtott vágyat takar valaki után, aki nem lehet a tied.

Egy barátságos kutya közeledése álmodban utalhat a karrieredben bekövetkező sikeres változásokra. Álmodban vízben úszó kutyával találkozni előre jelzi neked egy olyan valaki megjelenését életedbe, akinek szüksége lesz a segítségedre.

Persze lehet, hogy mindez badarság, és semmi jelentősége annak, hogy mikor és milyen kutyát láttál álmodban. Egy biztos, hogy kutyával találkozni mindig nagyszerű élmény, legyen az álom vagy valóság.

Mister Doggy Azték Nyakörv

Azték csatos nyakörv az attraktív minták kedvelőinek. Feltűnő, vibráló színeivel kedvenced a legcsinosabb lehet a séták során. Válaszd szettben!